Glasvezel buitenaf: nieuw E-mailadres!

Als je overstapt op een andere (internet) dienstaanbieder, betekent dit doorgaans ook dat je het e-mailadres dat je gebuikt bij je huidige dienstaanbieder moet opzeggen. Hieronder geven we je een aantal stappen om het overstappen naar je nieuwe e-mailadres zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen.

1. Beperk jezelf niet tot een dienstaanbieder
Als je van dienstaanbieder gaat wisselen, kun je ervoor kiezen om bij je nieuwe dienstaanbieder een e-mailadres te gaan gebruiken. Dat kan natuurlijk, maar wil je op een later moment weer overstappen dan moet je ook weer overstappen op een ander e-mailadres. In plaats daarvan kun je bij een onafhankelijke e-maildienst (vaak gratis), zoals Gmail, Hotmail of Outlook  een e-mailadres aanmaken. Als je hier een nieuw e-mailadres aanmaakt, hoeft je die in principe nooit meer te veranderen.

2. Zorg voor enige overlap
Het is verstandig om niet meteen je oude dienst op te zeggen zodra je een nieuw e-mailaccount hebt aangemaakt. Zolang je je oude e-mailadres nog niet opzegt (een periode van een half jaar overlap is meer dan voldoende), kun je heel makkelijk ontdekken of je alles hebt omgezet naar je nieuwe adres.

3. Breng je contacten op de hoogte
Stuur een e-mail naar iedereen in je adresboek waarin je laat weten dat je een nieuw e-mailadres hebt. Vraag of ze het oude adres willen verwijderen en het nieuwe opslaan.

4. Verander het antwoord-adres in je oude account
Tijdens de overlappingsmaand kan het voorkomen dat je e-mails van je oude account wilt beantwoorden. Het is mogelijk om op deze berichten te reageren met je nieuwe mailadres.

5. Stel automatisch doorsturen in
Ook is het mogelijk om de mails die binnenkomen op je oude account automatisch door te sturen naar je nieuwe account. Op die manier hoef je je oude account niet te blijven controleren, maar krijg je wel alle berichten die erop binnenkomen. Je kunt dit instellen bij de instellingen van je oude account.

6. Update online accounts
Je hebt waarschijnlijk online accounts bij verschillende websites die nog op je oude e-mailadres geregistreerd staan. Denk hierbij aan Facebook, Twitter of iTunes. Om te voorkomen dat je hier straks niet meer bij kunt is het noodzaak om je e-mailadres aan te passen. Dit kun je doen door naar de betreffende website te gaan en in te loggen met je oude mailadres. Vervolgens wijzig je je mailadres bij de instellingen.

Bron: https://www.glasvezelbuitenaf.nl/algemeen/actueel/overstappen-naar-een-nieuw-e-mailadres